banner-compostgebruik-2 banner-compostgebruik-3 banner-compostgebruik-4
Meer halen uit de biologische kringloop

Bloembakken en -potten

Bloembakken gevuld met veen- of turfsubstraten hebben het nadeel dat ze vrij snel uitdrogen. Eenmaal uitgedroogd neemt dit substraat bovendien maar moeilijk opnieuw vocht op. Toevoegen van compost zorgt voor een belangrijke bijkomende beschikbare waterreserve. U kan de frequentie van begieten daardoor verlagen, wat meteen resulteert in een fikse arbeidsbesparing. Compost heeft ook andere troeven. Bakken gevuld met compost zijn iets zwaarder, wat het omwaaien beperkt.
Door de compost is het substraat bovendien meteen voorzien van een traagwerkende bemesting. Compost is bovendien een duurzaam alternatief voor turf.
 
 
Meer informatie vindt u in de brochure 'Vlaco-compost brengt leven in uw tuin'
Potgrond op basis van Vlaco-compost

IOK Afvalbeheer uit de Kempen en IMOG uit de Leiestreek ontwikkelden samen met Vlaco vzw een kwaliteitsvolle én milieuvriendelijkere potgrond. In deze Vlaco-potgrond is zoveel mogelijk turf vervangen door milieuvriendelijke Vlaco-compost. Vlaco-compost is een duurzaam en lokaal recyclage-product dat ontstaat uit de compostering van groenafval. Deze compost geeft deze potgrond extra troeven: de compost zorgt voor een verbeterde waterreserve en traagwerkende bemesting. De compost bezit het Vlaco-label, zo kan u er op vertrouwen dat in deze potgrond alleen de allerbeste kwaliteit werd gebruikt. Deze potgrond is ideaal voor uw kamerplanten, terras- en balkonplanten, pot- en kuipplanten en voor verder universeel gebruik. 

Voor verkoopsadressen kijkt u op website www.imog.be of www.iok.be