Meer halen uit de biologische kringloop

Zie je wel wat in duurzaam tuinieren, ben je op zoek naar inspiratie voor in de keuken of wil je wel eens een hele dag kringlopen? Dan mag jij niet ontbreken op het Kringloopfe(e)stival!

Persbericht

Feest van de biologische kringloop

Het Kringloopfe(e)stival laat je alle aspecten van de biologische kringloop op een plezante manier ontdekken. Er zijn workshops, lezingen, films en demonstraties voor wie kringloopt of dat van plan is. Op de marktplaats kan je kennismaken met organisaties en bedrijven die aan de slag zijn met de biologische kringloop en met duurzaamheid.

Is duurzaam tuinieren jouw ding, maar is het soms moeilijk om je partner of je kinderen even enthousiast te krijgen voor jouw passie? Wel, dan biedt het eerste Kringloopfe(e)stival een oplossing. Het Fe(e)stival wil iedereen, jong en oud, warm maken voor de biologische kringloop en het duurzaam gebruik maken van materialen.

Het Kringloopfe(e)stival is een feest met muziek, murga-optredens, lekkernijen en snuisterijen voor jong en oud. Vader, moeder, grootmoeder, zoon-of dochterlief ervaren er dat de biologische kringloop plezant is. Zo kan je snipperen met de nieuwste hakselaars, slijp je een grasmaaiermes, leer je koken met onkruid en vlecht je tuindecoratie. De kinderen gaan op ontdekking met de camera in de tuin of worden een Tuinkampioen.

Thema voedsel en tuin

 Tijdens dit eerste Kringloopfe(e)stival ligt de focus op het thema tuin en voedsel. Hoe kunnen we de biologische kringloop in de tuin in de praktijk brengen? En wat te doen als je geen tuin hebt? Hoe vertaalt kringloopdenken zich via onze manier van omgaan met voedsel? Organisaties en bedrijven, die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, leggen je uit welk belang zij hechten aan duurzaam gebruik van grondstoffen, energie en materialen. Ontmoet de nieuwe kringloop-initiatieven uit heel Vlaanderen en maak kennis met duurzaam Antwerpen. Het Kringloopfe(e)stival laat je alle aspecten van de biologische kringloop op een plezante manier ervaren. Het Festival zal je inspireren en motiveren om ook thuis aan de slag te gaan en de biologische kringloop dagelijks in de praktijk om te zetten.

Benieuwd wat er te doen is? Klik dan op de logo's!

Broederlijk Delen

Broederlijk Delen staat voor duurzame landbouw en duurzaam leven in noord en zuid. Doe de ‘foodtest’ en ontdek aan de hand van 7 vragen welk voedselprofiel jij hebt. Of denk –aan de hand van enkele animatiefilmpjes- na over de vraag hoe we in 2050 9 miljard monden wereldwijd zullen voeden. Bekijk de filmpjes alvast via www.broederlijkdelen.be en stem!

Ergonomie in de tuin

start to kringloop: met Camiel om (terug) in conditie te komen; met Roger om je rug te versterken; met Leona om leniger te worden; met Evarist om je evenwicht te trainen; met Urbain om uithouding te oefenen; met Magda om je mentaal te boosten en met Valere om vallen te vermijden - samen met Lou van www.bewegingshuis.be!

Wannes Verteltheater

Asjemenou. Die rijkaard is rijker dan hij verwacht, die knecht veel slimmer dan je dacht. Hun tuin: een wereld vol met wonderen. Een verhaal om van je stoel te donderen. In 30 minuten verkent Wannes Verteltheater de mogelijkheden van zijn nieuwste productie, waarmee hij straks door Vlaanderen toert. Laat je verrassen door spel en verhaal, eenvoudige percussie en poppenspel in het natuurlijke aroma van actieve betrokkenheid. Geschreven voor 5-9 jarigen. Maar iedereen is welkom!

Professionele tuinarchitect beantwoordt je vragen

Kringlooptuinieren met de hulp van een professionele tuinarchitect! Tijdens het festival zijn wij graag jouw persoonlijke coach voor al je kringloop-tuinvragen. Dit zowel over gazonbeheer, alternatieven voor gazon, correct snoeibeheer, de juiste plant op de juiste plaats, waterdoorlatende verhardingen, recyclagetuinieren… Je kan ook originele en creatieve kringlooptuinideeën van ons verwachten.

Millibeter

De zwarte wapenvlieg: volledig onschadelijk voor mens en dier, én bijzonder nuttig. De vliegenlarven consumeren jouw keukenafval, supermarkt-overschotten, of resten uit de koekjesfabriek. De larven eten zelfs slachtafval en mest. Millibeter onderzoekt hoe deze afvalverwerking tot nieuwe, duurzame grondstoffen leidt, tot de produktie van kippen- en visvoeders, maar ook voor de chemische sector. Kom bij de Millibeter-stand kijken naar de vliegen. En als je wat voedselresten hebt, mag je die aan de larven voederen…

TuinHier

Tuinkruiden dienen niet alleen maar in  de keuken maar ook als verantwoorde tegenhanger voor chemische producten. Hoe en wélke kruiden gebruiken wij in onze tuin tegen ziekten en plagen?Kruiden voor een gezonde, biodiverse tuin, vól interessante insecten. We tonen je niet alleen theorie op onze stand, maar ook het praktische aspect (zoals het zaaien en verplanten) komt aan bod. De experts van TuinHier (Volkstuin vzw) beantwoorden jouw vragen.

GoodPlanet Belgium

GoodPlanet Belgium organiseert drie keer een te gekke workshop en alle kids zijn welkom! Ze gaan o.a. op zoek naar compostdiertjes en knutselen ze na in klei of op papier. Enkele van de kids kunnen ondertussen ook op stap gaan met een camera om het leven van de duizendpoot, de regenworm en hun vrienden door eigen ogen te filmen. Kom ons zeker bezoeken in de picknicktuin!

Eliet

Eliet promoot de filosofie van het kringlooptuinieren. Met de versnipperaars en de nieuwe 4 seizoenenversnipperaars win je tijd en kan je dus genieten van de tuin, zoals het hoort. Kom naar onze stand en ontdek de voordelen van de Eliet versnipperaars voor uw groenafval, alsook ons volledig assortiment machines die de natuurpracht van de tuin helpen accentueren. Bij een bezoek aan onze stand maak je kans om een Bladgrijper te winnen (twv. € 75) die het ruimen van bladeren vereenvoudigt. 

Ecohuis Antwerpen

Heb je ook al heel wat planten voorgekweekt voor je tuin? Breng ze mee naar het kringloopfe(e)stival en ruil ze met andere tuiniers. Breng ook je kapotte snoeischaar mee, want we helpen je hier met ze te repareren. Ecohuis helpt je ook graag verder met advies over het aanleggen van een geveltuin of leren je meer over het kweken en kiemen van zaden.

Swap Now - compostmobiel

Leer meer over composteren via de compostmobiel van IOK afvalbeheer. De compostmobiel is een onderdeel van het project SWAP NOW.  Dit internationaal project tussen Engeland, Nederland en Frankrijk probeert een gedragsverandering in afvalpreventie te realiseren via uitwisseling van innovatieve ideeën, het geven van mobiele interactieve workshops en door deelname aan evenementen.

Bijencentrum De Raam

Maak echte explosieve zaadbommen en ontdek samen met de Antwerpse stadsimker en bijencentrum De Raam vzw hoe je de omgeving bijvriendelijk maakt door de juiste bloemen te zaaien. Rol eens een waskaars en proef van overheerlijke Antwerpse stadshoning. Je kan kijkje nemen in een glazen bijenkast!

Tuin-wijzer

Breng meer natuur in de tuin met de Tuin-wijzer van provincie Antwerpen. Tuin-Wijzer staat boordevol informatie en praktische tips om te komen tot meer natuur in de tuin. Van het kiezen voor insectenvriendelijke planten en het zorgen voor variatie in de beplanting tot het aanleggen van een waterpartij en een diervriendelijke omheining.

Voedselteams Antwerpen

Heb jij al gekozen voor lokaal voedsel, mee met de seizoenen, verrassend en duurzaam? Misschien wel na  een kennismaking met Voedselteams. Kom proeven en leer wat dit voor jou kan betekenen. Weet wat je eet bij 30 teams in en rond Antwerpen, en 164 in Vlaanderen.

Europa in je buurt

Ook Europa draagt duurzaamheid en de biologische kringloop hoog in het vaandel. Tijdens het Kringloopfestival kan je onder de noemer ‘Europa in je buurt’ boeiende Europese projecten ontdekken die hier werk van maken. Doe mee met onze quiz, leer bij over Europa en ontvang een ecologische gadget.

Ecologisch is toch logisch?

Je krijgt hier informatie over hoe je groenten en fruit biologisch en ecologisch kunt kweken. Het gebruik van pesticiden onder hobbytuinders ligt in Vlaanderen nog zeer hoog. Het project Ecologisch? Dat is toch logisch! geeft concrete tips over hoe jij biologisch verantwoord aan de slag kunt in de moestuin. Dit project is een samenwerking tussen IOK afvalbeheer en Thomas More Kempen. Op de campus in Geel vind je ook demonstratietuinen die elke dag vrij te bezoeken zijn.

PimPels

Hergebruik is helemaal hip! Op de stand van PimPels zijn jong en oud doorlopend welkom om oude voorwerpen te restylen. Zo doe je mee met deze creatieve laagdrempelige workshop : 1) kies een 2dehands voorwerp uit 2) pimp het naar eigen smaak met de unieke p@k en pl@k-lijm en leuk papier en 3) gun het thuis een tweede leven. Doorlopende workshop op de kringloopmarkt.

Fairy Fox

Fairy Fox ontwerpt een broche, volledig gemaakt met organisch materiaal: keukenafval, vondsten uit de tuin en de natuur... want ook met natuurlijke materialen kan je leuke sieraden maken ! Samen ontwerpen en knutselen we tijdens de workshop een mooie, draagbare broche die je mee naar huis kan nemen.Laat je fantasie opborrelen en ontdek nieuwe vormen en kleuren vanuit onverwachte hoek ! De natuur is een bron van inspiratie...

Aculea - bijen en wespen

Aculea, de wilde bijen- en wespenwerkgroep van Natuurpunt geeft er in 2014 een ferme lap op! De werkgroep onderzoekt de bijenproblematiek én brengt ze onder de aandacht. Aculea verzamelt nieuwe gegevens en organiseert determinatie-avonden om bijen te leren herkennen. Maar niet alleen verzamelen is belangrijk. Ook bijen en wespen helpen, is zeer zinvol.  Help jij ook mee? Kom dan naar onze stand voor meer info … of voor het bouwen van een insectenhotel.

De Tuinkampioen

Ben je tussen 8-12 jaar? Een groene kadee? Dol op wroeten in de aarde? Toon dan jouw talent op onze stand en win prachtige prijzen. www.detuinkampioen.be  is een initiatief van het tuinmagazine Fence. 

Wezooz Academy

WeZooz Academy komt filmen op het Kringloopfe(e)stival! WeZooz Academy is de nieuwste evolutie in het onderwijs. Op minder dan 10 min. de les van vandaag herhalen of de leerstof van morgen, nu al bekijken! Examens of toetsen voorbereiden wordt een makkie. Kortom: sneller, gemakkelijker én leuker leren. Kom naar onze stand en beleef hoe wij dit aanpakken!

Comité Jean Pain

Het Comité Jean Pain vzw leidde de allereerste Compostmeesters op. In de loop der jaren werd het bezoekerscentrum van het Comité dé ontmoetingsplaats voor ieder die met de materie bezig is. Er wordt geëxperimenteerd, geëvalueerd, ontwikkelingshelpers en landbouwspecialisten uit de hele wereld worden er begeleid. Comité Jean Pain: dat is de biologische kringloop in levende lijve.  Benieuwd?  Kom eens langs op onze stand !

Geefplein Natuurlijk

Voor deze Geefplein editie is het thema "Natuurlijk". Wat kan je geven of nemen: tuingerief, composteren, bloemen, planten, zaden, stekken, fruit, groenten en alles wat met tuin en natuurlijk te maken heeft. De Geeftafel: Je kan restjes uit je koelkast brengen, verse groenten-fruit, zelfgemaakte lekkernijen, enz. Geefpleinen overal !! 

Het Geefplein kan je vinden aan de achterkant van de loods op het Damplein.

Vereniging ter Promotie van de Vlaamse Neerhofdieren

Wie als kringlooptuinier kippen houdt, kiest voor oude Belgische rassen. Wie kiest voor oude rassen, verbreedt op die manier de ‘basis’, en zorgt er daardoor voor dat deze rassen behouden blijven voor het nageslacht. De kleuren en eigenschappen van ieder ras zijn immers uniek. Elk verlies van genetische diversiteit, is tevens verlies van levend erfgoed. Wij staan de bezoekers graag bij met informatie over huisvesting, verzorging, ...

Oxfam

Op 11 mei is het World Fair Trade Day. Oxfam-Wereldwinkel Antwerpen geeft tekst en uitleg over rond ons duurzaamheidsbeleid en het belang van eerlijke handel voor de productie van duurzaam voedsel. Elke bezoeker krijgt een stem. Er is ook een quiz met eerlijke prijzen en je kan een eerlijk pick-nickpakket bestellen via fairtradepicknick [at] gmail [dot] com. 

11.11.11

“Zoveel kindjes in de wereld die honger hebben en jij eet niet eens je bord leeg.” Zo zijn we allemaal wel eens op de vingers getikt. En daar is niks mis mee. Maar de strijd tegen verspilling moet verder gaan dan een half uitgelepeld bord. 11.11.11 zet het probleem van ‘verspilling’ op een sprekende manier in de kijker.

Antwerpen aan't Woord

Heeft u interesse in urban gardening, stadstuinieren, volkstuinen en samentuininitiatieven? Vragen of problemen bij de organisatie van samentuin-initiatieven? Kom naar de ‘App lab’ sessie!

Ik Leef Verstandig

Benieuwd naar de interactieve doe-opstellingen van ‘Ik Leef Verstandig’? Dan ben je zeker welkom op onze stand (powered by IGEMO en IVAREM). Je kan de ‘electro’ ontdekken, aan ons rad van fortuin draaien of compostdiertjes determineren. En wie weet win je wel een prijs!

Aarde-nd-Werk

Onder het mom van ‘een keukenkast met een lage voetprint’ ontdek je hoe je een ‘kerrie’ samenstelt met 100% lokaal geproduceerde kruiden. In de coöperatieve kruidenvennootschap Aarde-nd-Werk kweken en verwerken lokale telers kruiden tot een 100 % lokaal geproduceerd assortiment van thee-en keukenkruiden. De coöperatie wordt gerund door kansengroepen en wordt gesteund door het Europees Sociaal Fonds.

EcoKot

Vier quotes die Ecokot samenvatten: 

"Think global, act local"; "A top-down system needs bottom-up people"; "The way you see the problem is the problem"; "A dream you dream alone is just a dream, a dream you dream together is reality".

Nieuwsgierig?  Kom kijken!

Velt is er voor jou!

Je wilt tuinieren zonder gif, ontspannen in een natuurrijke tuin en genieten van lekkere, milieuvriendelijke gerechten? Velt helpt je op weg met praktische info.
Kom proeven van onze recepten! Speciaal op dit fe(e)stival: Zit je met een ei? Vraag raad aan onze moestuin- of kippendokter! Op zoek naar iets bijzonders? Ontdek de bijzonderste groenten uit de Velt-zadenbank!

Het Grote Groentespreekuur van Mme Zsazsa en Dorien Knockaert

Wortels die scheefgroeien, tomaten die niet smaken, peterselie die wordt opgevreten door de slakken: groenten zijn net als kinderen, ze maken het leven beter, maar bezorgen je evengoed hoofdbrekens. In hun Grote Groentespreekuur beantwoorden Mme Zsazsa en Dorien Knockaert al je vragen over groenten, of je nu een probleem hebt in de moestuin of in de keuken. Je kan een gesigneerd exemplaar kopen van De Moestuin van Mme Zsazsa, hun moestuin- en kookboek.

ECOstyle

ECOstyle, verdeler van ecologisch verantwoorde producten en concepten voor bodem, plant en dier, organiseert een Ultima vogelpikwedstrijd, met Insectenhotels en Bijentuin bloemzaden als prijzen. Wie zich inschrijft op de e-mailnieuwsbrief maakt bovendien kans om één van de Egelhuizen te winnen. De producten van ECOstyle zijn milieu- en diervriendelijk. De organische kringloop is altijd het uitgangspunt van onze visie op natuurlijk tuinieren. Want uw tuin is natuur!

 

Speel het Kringloop-Ganzenbord

Groene buurten maken mensen gelukkig: met de campagne ‘Natuurlijk Groen, Gewoon Doen’ ging de stad Sint-Niklaas aan de slag om de natuur meer ruimte te bieden in en rond de stad. Dat tonen we je op het KringloopFe(e)stival op een ludieke manier: met ons levensgroot Ganzenbord. Aan de hand van herkenbare situaties wandel je zelf over het speelbord en ontdek je hoe je zo natuurvriendelijk kan leven. Veel speelplezier! 

Workshop Snoei zonder Geknoei

Bomen snoeien, algemene verzorging, ziektes voorkomen, wat doe je zelf en wat kan je best laten doen? Bomenexpert Peter Vosters deelt zijn kennis met jou!

 

 

Vatverkiezing

is misschien niet wat je verwacht! 3 Kunstenaars deden met het Sulo-compostvat waar iedereen van droomt : ze maakten er iets moois van. Kom naar de pick-nicktuin en kies welke jij de mooiste vindt. En misschien mag dit unieke kunstwerk wel in jouw tuin pronken?

Proeven van Solucious

Solucious is een nationale grossier, dochterbedrijf van Colruyt Group, die voedingsartikelen levert aan professionele en particuliere klanten. Het assortiment is een mix van retail- en food-serviceproducten: verse producten, droge voeding en diepvries- en non-foodproducten die je kan proeven aan de keukenmobiel. Solucious onderscheid zich door het gebruiksgemak, een betrouwbare levering, een service dichtbij de klant en transparante prijzen.

Polet

Polet quality tools is een Belgische fabrikant van kwaliteitsvol tuingereedschap. Je kan al hun gereedschap uitgebreid testen op de stand én je krijgt ergonomisch advies over het gebruik ervan er boven op door Lou Verstraete van het Bewegingshuis.

Lieve Lieckens

Lieve Lieckens, mandenvlechtster en reuzen maakster, geeft je uitleg over het vlechten van een krans met wilgentenen en laat zien hoe je die wilgentenen onder controle houdt. Onder begeleiding pas je de opgedane kennis toe en maak je zelf een eigen krans (diameter +- 40cm /dikte +- 6cm). Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk. Voorkennis en / of bepaalde vaardigheden zijn niet vereist. Neem wel je snoeischaar mee!

Sappentrapper

Maak kennis met de ‘s werelds meest gezonde bakfiets: de sappentrapper. Met deze mobiele sappenbar trap je op enkele minuten uw eigen smoothie bij elkaar. Plezant om zien én doen! Zet de sappentrapper op haar staander en begin maar te trappen. De dynamo drijft rechtstreeks de fruitblender aan. In enkele minuten trap je zelf jouw smoothie bij elkaar.

Op zoek naar de ideale wereld in 2050

Denk samen met de jongeren van Vredeseilanden na over de toekomst van ons voedselsysteem. Tover deze ideale wereld met pen/borstel op een groot wit doek. Op het einde van de dag zien we onze ideale wereld en via een wijze time-lapse… Ideeën kan je opdoen met onze duurzaamheidsJENGA. Napraten kan met een lekkere shake in ons gezellig Farmers café!

Repair Café tuingereedschap

Inverde organiseert samen met Ecohuis een Repair Café. Neem je kapotte tuingereedschap mee en repareer ze samen met de experts. Inverde investeert in de kennis van mensen en in natuurprojecten van de overheid en haar partners voor een groener Vlaanderen.

Ecodesign en voedselverlies

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) trekt de kaart van de toekomst! Onze waarzegger voorspelt wat er in het verschiet ligt voor uw tuin. Benieuwd? Laat uw toekomst voorspellen of bezoek onze tentoonstelling "Duurzaam design voor uw tuin". Op de stand van de OVAM kan u ook dit uniek indoor & outdoor green wall plantensysteem "Karoo" winnen. 

Transitie in jou?

Transitie Deurne is opgericht door burgers om de overgang naar een duurzame en gelukkige samenleving in gang te zetten. Hoe evolueren naar een kringloopsamenleving waar delen, geven, ruilen, hergebruiken, … vanzelfsprekend is? Een interactieve lezing over de noodzakelijke transitie die we samen waar maken.

Iedereen Mondiaal

Biobier, hoe smaakt dat? Faitrade chocolade, wat is dat? Duurzaam en vegetarisch koken, … euh, waarom? Recy(k)leren? Het meest oneerlijke gps-spel ter wereld? Een mondiaal kinderfeestje? Dankzij het activiteitenaanbod “Iedereen Mondiaal” proef je van veel meer dan enkel een leuke tijd beleven onder vrienden! Waag op de stand je kans in de grabbelton of draai aan het rad … voor 1 euro en altijd prijs !

Komosie

KOMOSIE vzw, Koepel van Milieuondernemers in de Sociale Economie, overkoepelt alle Kringwinkelcentra en Energiesnoeiersbedrijven in Vlaanderen. De vzw is actief in de social-profitsector op het kruispunt van milieu & sociale economie. Komosie gefet een lezing over Sociaal aan de slag met voedselverlies.

Gezinsbond

De Gezinsbond daagt je uit om de wereld door kinderogen te bekijken.  Droom jij ook van een wereld met speelbossen, springkastelen en toverscholen? Of hoe zie jij een kindvriendelijke toekomst? Laat het ons weten via onze Facebookwedstrijd en maak kans op een duurzame prijs. De Gezinsbond werkt zelf ook mee aan een duurzame en gezinsvriendelijke wereld. Ontdek het allemaal op onze stand.

Schone Kleren Campagne

De Schone Kleren Campagne voert samen met Wereldsolidariteit actie om het aanbod aan schone kleren in België te verbeteren. We roepen de Belgische merken op om hun inspanningen voor veiligere fabrieken en hogere lonen te verbeteren. Als bewuste consument kan jij de merken mee onder druk zetten om schonere kleding te verkopen.

In de WDT-loods, Park Spoor Noord, Damplein 27, 2060 Antwerpen

Breng mee naar het Fe(e)stival

Alle workshops zijn gratis. We zorgen zelf voor materiaal maar soms is het leuker dat je zelf wat meeneemt:

  • een bot of kapot tuingereedschap kan je laten repareren bij Inverde in het Repaircafé.
  • een beeldje, bloempotje, fotokader of eender welk klein voorwerp om te pimpen bij Pimpsels.
  • iets uit je tuin waarvan je samen met Trashbeatz een muziekinstrument kan maken.
  • spullen uit je tuinhuis of de keukenkast die je graag weggeeft op het Natuurlijk Geefplein.
  • een pick-nick van restjes uit de koelkast - inspiratie vind je in deze recepten.
  • veertjes, zaden, gedroogde bonen of bessen stukjes schors, ongekookte pasta die je omtovert tot prachtige kringloopbroches bij Fairy Fox.
  • een snoeischaar om te laten slijpen of om te gebruiken bij de workshop 'Wilgentenen'
  • kringloopbril
  • 3 plastieken niet doorzichtige bakken die in elkaar kunnen schuiven (type curver, alibert ...) met één deksel (ideale afmetingen: lengte 41- 45 cm en breedte 30- 36 cm) als je deelneemt aan de workshop ‘Maak zelf je wormenbak’ door Ecohuis
  • planten uit sier- of moestuin als je deelneemt aan de plantenruil op de stand van Ecohuis

Eten en drinken

Je kan eten en drinken op verschillende plaatsen: proeven van allerlei duurzame hapjes, 'degusteren' tijdens de showcookings van Frank Fol en Sofie Dumont en lokale lekkernijen kopen. Maar denk ook eens aan de restjes in je koelkast. We hebben een gezellige tuin ingericht waar je kan picknicken.

Trap je eigen gezonde Smoothie op basis van verse Zespri-kiwi's bij elkaar op de Sappentrapper of verzamel je vitaminen bij de Mobiele Fruitpers. Je kan een eerlijk picknickpakket bestellen bij Oxfam maar ook een gezonde pasta-hap nemen bij Good Food of een vers belegd broodje eten van Snack en Co. En voor vers gedraaid ijs passeer je bij Appassionata. Of proef je liever van de verse broodpudding bij de stand van EVA?

Gratis shuttlebus

Mocht je tóch met de auto komen, parkeer 'm dan op de gratis parking van Decathlon, Brico en Metropolis, op de hoek van Noorderlaan en Groenendaallaan (GPS adres Groenendaallaan 393). Een gratis shuttle bus brengt je naar Park Spoor Noord!