banner-kringlooptuinieren-1 banner-kringlooptuinieren-2 banner-kringlooptuinieren-5
Meer halen uit de biologische kringloop

Compostmeester maakt compostzeef

CompostSifter

compost Sifter

Ook ik had last van pijn in de rug na het zeven van mijn compost, en als u even via Google het internet gaat afspeuren merkt u al snel dat ik niet alleen ben. De enige oplossing was volgens mij een roterende zeef, tot dan niet te vinden in de handel. Uiteindelijk knutselde ik met een oude wasmachinetrommel en wat bijeengeraapte recyclagematerialen een redelijk functionele, handige en zeer rugvriendelijke compostzeef in elkaar. Na nog wat sleutelen en verfijnen was mijn CompostSifter geboren.

Verschillende proeven en testen, door enkele vrijwilligers, wezen uit dat ik uiteindelijk een multifunctionele zeef had gecreëerd. Niet alleen compost, maar ook houtsnippers, tuinpadkiezel, onkruid ontdoen van zand, drainagematerialen zoals gepofte kleikorrels, zand uit de kinderzandbak, en nog veel meer komen in aanmerking.

compostzeef 

Tijdens de markt op de compostmeesterhappening 2011 in Puyenbroeck te Wachtebeke hebben al heel wat vrijwilligers kunnen kennis maken met de CompostSifter, maar door de enorme opkomst kreeg niet iedereen de kans.

Als u meer wilt weten over mijn CompostSifter breng dan een bezoekje aan mijn website www.compostzeef.be

Tonny Sannen

 

Trommelzeef

In het containerpark van Oostkamp maakten ze een aangepaste versie van een trommelzeef, aangedreven door een fiets. Compost valt in twee kruiwagens, resterende takjes vallen iets verderop in een andere kruiwagen.

trommelzeef Oostkamp