Voedselverlies

Kok tovert met restjes

Iedereen weet het eigenlijk wel. Voedselrestjes zomaar weggooien is niet ok. Maar toch … het blijkt niet evident om dat idee om te zetten in de praktijk. Bij gebrek aan inspiratie, gewoonte of bewustzijn zondigen we allemaal wel eens. Een Vlaming verspilt jaarlijks tussen de 18 en 26 kg voedsel per jaar. Je zou met dat verspilde voedsel al zo’n 264.000 tot 381.000 mensen kunnen voeden. Het soort voedsel dat het meest wordt verspild zijn fruit (29%) brood en banket (23%) en groenten (20%).

Dat kost iedere Vlaming gemiddeld 89 euro. Gezamenlijk gooien we in Vlaanderen zo’n 564 miljoen euro in de vuilbak. Dat is echt zonde vindt Vlaco. Ongetwijfeld kan het ook anders?  Vlaco organiseert infosessies 'Voedselverlies ... en wat je er zelf aan kan doen'. Of ben je eerder gewonnen voor een praktische sessie waar de Vlaco-kok demonstreert en proevertjes van restjes uitdeelt? Je kunt de praktische sessie hier boeken.

Als je liever alle tips naleest vanuit je luie zetel, bestel dan de brochure 'voedselverlies ... en wat je er zelf aan kunt doen' via de knop 'publicaties' op onze homepage.

Hier vind je alvast wat inspirerende receptjes! Smakelijk!

Bijlagen