banner-kringlooptuinieren-1 banner-kringlooptuinieren-2 banner-kringlooptuinieren-5
Meer halen uit de biologische kringloop

Kringloopfe(e)stival

kringloopfeestival_LOGO.jpg

Klik door naar www.kringloopfeestival.be!

Al meer dan 20 jaar sensibiliseert Vlaco vzw de Vlaamse gezinnen rond de biologische kringloop. Dit deed ze via haar compostmeesterwerkingen, met voorlichtingscampagnes, studiedagen, demonstraties … Vandaag wil Vlaco bruggen bouwen naar alle Vlaamse organisaties, instellingen en bedrijven die er ook van overtuigd zijn dat het anders kan, beter én duurzamer.

Zondag 11 mei in Park Spoor Noord

Vlaco initieert daarom, samen met de intercommunales, het Kringloopfe(e)stival: een groot-publieksfeest/festival waarin de biologische kringloop centraal staat. Het eerste Vlaamse Kringloopfe(e)stival vindt plaats op zondag 11 mei van 10 tot 18 uur in Park Spoor Noord te Antwerpen. De inkom is gratis!

Feest van de biologische kringloop

Het Kringloopfe(e)stival wil in de eerste plaats de ‘biologische kringloop’ promoten en zo het duurzaam beheer van natuurlijke grondstoffen stimuleren. Het wil tegelijkertijd een brug slaan naar andere organisaties die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Het Kringloopfe(e)stival wordt een combinatie van een doe-festival en een marktplaats, waar alle spelers die in Vlaanderen aan de slag zijn rond duurzaamheid én tegelijk een rol kunnen spelen binnen de biologische kringloop een plaats krijgen om die raakvlakken aan een breed publiek voor te stellen via standen, workshops, demo’s, lezingen, etc.

Thema voedsel en tuin

Tijdens dit eerste Kringloopfe(e)stival willen we de focus leggen op het thema tuin en voedsel. Hoe kunnen we de biologische kringloop in de tuin in de praktijk brengen? En wat te doen als je geen tuin hebt? Hoe vertaalt kringloopdenken zich via onze manier van omgaan met voedsel? Een positieve beleving vormt het centrale gegeven bij de concrete invulling van het programma. De biologische kringloop zal plezant zijn!

Programma

Vanaf begin maart maken we het programma bekend. 

Iedereen welkom!

Vind ons (leuk) op facebook: www.facebook.com/kringloopfeestival2014

Bekijk het programma op www.kringloopfeestival.be