Kringloopweekend 10 & 11 juni 2017

krin

Ook dit jaar zet Vlaco samen met OVAM en de Vlaamse intercommunales de kringloop extra in de kijker op het  tweede weekend van juni. Noteer 10 en 11 juni dus alvast in je agenda voor enkele spetterende activiteiten rond de biologische kringloop! Ook in de weken voor en na het kringloopweekend schieten de kringloopkrachten in actie.

Om het extra feestelijk te maken, hebben we dit jaar ook een samenwerking met Landelijke Gilden – Open tuinen. Naar aanleiding van het thema "Feest", want Open tuinen bestaat 25 jaar net zoals Vlaco, zal de biologische kringloop centraal staan in een feestelijke setting tijdens Open tuinen.

Onder de slogan "Compost, jouw smaakmaker", staan de kringloopkrachten je graag te woord over hoe je compost kan gebruiken als smaakmaker in je tuin. Ze laten je proeven van verse oogst en tonen je hoe je restjes verwerkt tot heerlijke hapjes. Want samen kringlopen dat is ook samen gaan voor minder voedselverlies.

De eerste 30-bezoekers aan een Open tuin met een kringloopkracht krijgen bovendien een gratis zak Vlaco-compost. Een gulle gift voor je bodem! Deelnemende open tuinen met kringloopkrachten zullen vanaf eind april te vinden zijn op de website: https://www.landelijkegilden.be/deelnemen/campagnes/open-tuinen.  

Demonstraties, workshops, Open tuindagen, fietstochten, noem maar op! In 2017 stellen we de kringloop van compost tot voeding en omgekeerd centraal onder de klinkende slogan: Compost, jouw smaakmaker!

Wil je de activiteiten bezoeken? Raadpleeg de activiteitenlijst onderaan dit artikel. 

De kringloop looft compost, jij toch ook?

DOWNLOAD DE AFFICHE 2017

 

 

Bijlagen