banner-algemeen-1 banner-algemeen-2 banner-algemeen-3 banner-algemeen-4 banner-algemeen-5
Meer halen uit de biologische kringloop

Nieuws

Vacature tijdelijke medewerker evenementen

gepost op 18/09/2015

Vlaco is op zoek naar een tijdelijke medewerker die ons ondersteunt bij de organisatie van Floraliën, Kringloopweekend en de dagelijkse taken tussen oktober 2015 en mei 2016. 

Lijkt dit je iets? Stuur dan snel je CV naar Vlaco (en lees even de volledige vacature)!

lees meer

Staalnemer gezocht!

gepost op 10/09/2015

Word jij onze nieuwe collega?

Je staat, samen met het team, in voor kwaliteitscontrole en –certificering op composterings‐ en vergistingsbedrijven in Vlaanderen. Je takenpakket omvat staalname en controle op de bedrijven, contacten met de labo’s, beoordeling van analyseresultaten, het maken van rapporten en begeleiding van de bedrijven bij de implementatie van de kwaliteitsopvolging.

lees meer

Op zoek naar recepten om jouw restjes te redden?

gepost op 19/06/2015

Iedereen heeft al eens iets over van op tafel, of bij het koken. Of heb je bij één van onze acties iets lekkers geproefd? Inspiratie nodig? Dan hebben wij een paar lekkere recepten!

Ga maar snel eens snuffelen!

Klik hier.

lees meer

Verslag Fosforcongres Berlijn (5-6 maart 2015)

gepost op 15/04/2015

Workshop Nutriëntrecyclage via compost en digestaat

Op 5 en 6 maart had in Berlijn het 2e European Sustainable Phosphorus Conference (ESPC2) plaats. Vlaco organiseerde op het fosforcongres mee de Workshop “Nutrient recycling in composts and digestates”.

lees meer

Op percelen rijk aan fosfor is compost de betere keuze

gepost op 13/01/2015

Door overbemesting in het verleden ligt het fosforgehalte op veel landbouwpercelen hoger dan noodzakelijk voor optimale gewasopbrengsten. Soms zit er zo veel fosfor in de bodem dat het zou kunnen uitspoelen naar het grondwater. Sinds de jaren ’90 gebruiken landbouwers minder dierlijke mest, maar het fosforverlies blijft te hoog en op de koop toe komt de bodemvruchtbaarheid in het gedrang.

lees meer