Overslaan en naar de inhoud gaan
Home

Taal menu

  • NL
  • FR
  • EN

Social media menu

  • icon-facebook
  • icon-twitter
  • icon-instagram
  • icon-linkedin

Primair menu

  • over Vlaco vzw
  • Kenniscentrum
  • Verkooppunten
  • FAQ
  • Contact
  • VACATURE

Hoofdnavigatie

  • Onafhankelijke certificering
  • Compost gebruiken
  • Digestaat gebruiken
  • Thuiskringlopen
  • Nieuws

Nieuws

Primair menu

  • Wat doet Vlaco vzw?
  • Wie is wie?
  • Ledenlijst
  • Activiteiten
  • Nieuws
  • Fotogalerij
Wis alle filters
activiteit
Afzetcijfers
Afzetcijfers compost
Afzetcijfers digestaat
Biogas
bodemkunde
CO2 tool
compost gebruiken
Compostactie op Recyclageparken
COVID-19
Demodag
Demoproeven
Demoproeven
digestaat gebruiken
Duurzame steden | Duurzaam groen
energie
Europa
evenement
gft-afval
gras
Green deal
Het Restjeskookboek
Huidige leden Vlaco
in de kijker
insectenhotel
kippen
kringlooptuinieren
kringloopweekend
kringlopen
Kwaliteitscontrole met een plus
kwaliteitsopvolging
marketing
mestdecreet
moestuin
onderzoek
opleiding en cursus
potgrond
professioneel gebruik
publicaties
rapport
Selectieve inzameling en verwerking
snoeihout
thuiscomposteren
Thuiskringlopen
vaste planten
verwerking
Vlaanderen Circulair
Vlaco-potgrond
Vlaco-symposium
voedselverlies
Wetgeving

Restjesrecept: kruidige dipsaus

01 aug '20
Restjesrecept kruidige dipsaus
Het Restjeskookboek
Thuiskringlopen
voedselverlies

Geniet extra van het weekend, met onze heerlijke KRUIDIGE DIPSAUS!   Ingrediënten verse kruiden: peterselie, bieslook, dragon … 2 eetlepels kruidenkaas 3 eetlepels yoghurt 1 eetlepel mayonaise peper en zout naar smaak Bereiding Snijd de kruiden fijn. Meng alle ingrediënten onder elkaar. Deze saus is heerlijk bij viskoekjes, broodballetjes, (zelfgemaakte) toastjes of hartige broodpudding. Tips en variatie In een zelfbereide saus kun je je fantasie laten spreken én restjes verwerken. Voor een groene saus meng je wat spinazie onder de sausbasis, een oranje saus krijg

Met Vlaco's tips feest je in stijl ... én Red-je-de-Restjes, ook aan de feesttafel!

24 dec '19
Restjes redden aan de feesttafel
voedselverlies
Het Restjeskookboek

Ook aan de feesttafel kan je door enkele handige tips heel wat onnodig voedselverlies vermijden. Ga er lekker voor! Minstens even lekker en nóg gezelliger. Met deze 3 Vlaco-tips, krijg je het helemaal voor elkaar: 1. Probeer niet te veel in één keer op tafel te zetten maar vul bij wanneer er iets op is. In de koelkast verpietert je eten minder snel.  2. Serveer de sausjes apart. Je heerlijke salade bewaart beter als er geen dressing overheen zit. 3. Voorzie handige (en leuke) doggy bags voor jouw gasten of moedig ze aan een bewaarpotje mee te nemen.

Met Vlaco's tips feest je in stijl ... én Red-je-de-Restjes!

17 dec '18
Restjes redden begint al met de voorbereidingen van je feestmaal
voedselverlies
Het Restjeskookboek

De feestdagen zijn weer aangebroken. Tijden van gezelligheid en lekker samen tafelen. Tonnen voedsel worden ingeslagen, want je kan beter teveel in huis hebben dan te weinig. Toch? Maar waar blijf je dan met al die restjes? Met de 5 tips van Vlaco word je - al tijdens de voorbereiding van je feestmaal -  beter dan de 'rest'! 1. Die kromme komkommer of die dubbele wortel smaken minstens even goed als hun ‘normale’ broertjes en zussen. Het gaat immers om de smaak.

‘Het Restjeskookboek’ van Vlaco!

02 mrt '18
kringlopen
voedselverlies
Het Restjeskookboek

In ‘Het Restjeskookboek’ van Vlaco vind je 60 recepten om meer uit je eten te halen. Je ontdekt er verrassende gerechten, samen met tips en variaties, die je helpen om in een handomdraai met kastoverschotjes en keukenrestjes een heerlijk, nieuw gerecht op tafel te toveren. Als je kookt met restjes, spaar je centen. Tegelijk beperk je het verbruik van water, grondstoffen en energie. Je belast de natuur minder, je verlaagt je CO2 -uitstoot en je verkleint je ecologische voetafdruk... Niks dan voordelen, dus. Red de restjes?

Nieuws

Nieuws

Duurzame compostproducten in duurzamere zakken

15 jul '22
Alle nieuwsberichten

Meer over dit onderwerp

Verschil te gebruiken tot en ten minste houdbaar tot
Nieuws
01 sep '20

Wat is het verschil tussen 'te gebruiken tot (TGT)' en 'ten minste houdbaar tot (THT)'?

Restjesrecept: Wortel-sinaasappelsoep
Nieuws
06 dec '20

Restjesrecept: wortel-sinaasappelsoep

Online thuiscomposteerwijzer van Vlaco
Nieuws
11 jun '20

Thuiscomposteren wordt nóg eenvoudiger met de online thuiscomposteerwijzer van Vlaco!

Jaarverslag 2019
Jaarverslag 2019

Vlaco vzw

Bezoek- en postadres: Jubellaan 155 bus 102, 2800 Mechelen - tel 015 451 370 - info@vlaco.be | disclaimer

Maatschappelijke zetel: Stationsstraat 110, 2800 Mechelen

Primair menu

  • Onafhankelijke certificering
  • Compost gebruiken
  • Digestaat gebruiken
  • Thuiskringlopen
  • Nieuws

Secundair menu

  • over Vlaco vzw
    • Wat doet Vlaco vzw?
    • Wie is wie?
    • Ledenlijst
    • Activiteiten
    • Nieuws
    • Fotogalerij
  • Kenniscentrum
  • Verkooppunten
  • FAQ
  • Contact
  • VACATURE
  • Wachtwoord wijzigen
  • Inloggen

Taal menu

  • NL
  • FR
  • EN

Social media menu

  • icon-facebook
  • icon-twitter
  • icon-instagram
  • icon-linkedin