Kringloopweekend 2018: Compost jouw smaakmaker

Ook in 2018 staat het kringloopweekend in het teken van compost jouw smaakmaker. We focussen op het weekend van 9 en 10 juni, maar ook buiten het focusweekend kan je met het thema aan de slag. Composteren, smakelijke overschotjes serveren of compost gebruiken in je tuin … welke acties ga jij met de kringloopkrachten opzetten?

Samenwerking met Open tuinen Landelijke Gilden

Vorig jaar bemanden Vlaco-lesgevers en kringloopkrachten 54 Open tuinen van Landelijke Gilden. Ze gaven uitleg over composteren en lieten de bezoekers kennis maken met smaakvolle hapjes van oud brood of groenterestjes. Zowel Landelijke Gilden en Vlaco als de tuineigenaars, kringloopkrachten lesgevers én de bezoekers kijken er met een goed gevoel op terug.

Ook in 2018 trachten we de succesvolle samenwerking te herhalen. Open tuinen vindt in 2018 plaats tijdens het weekend van 23 en 24 juni. Tijdens de provinciale trefdagen van de Open Tuinen tuineigenaars in maart/april zal Vlaco het kringloopweekendthema voorstellen en hopen we weer evenveel tuineigenaars enthousiast te krijgen voor een samenwerking.