Leer op de Vlaco-stand op de Radio 2 Tuindag in Bokrijk hoe je beestig goed bezig bent voor de biodiversiteit in jouw tuin!

Insecten, bodemdiertjes, vogels, kleine zoogdieren en wilde planten in je tuin halen voordeel uit jouw kringloop-skills

Verlies aan biodiversiteit vormt één van de grootste bedreigingen voor onze planeet. In de Europese unie is 2/3 van de habitats op land in gevaar. Het is dus van belang om zoveel mogelijk dieren en planten in je tuin de kans te geven om zich te voeden, te nestelen, voort te planten, te vestigen ... 

Een heel dorp tuindiertjes in jouw tuin!

Tuinen maken 8 tot  9 % van de totale grondoppervlakte uit en kunnen dus zeker hun steentje bijdragen aan de biodiversiteit. Reken er maar op dat de insecten, bodemdiertjes, vogels, kleine zoogdieren, wilde planten … in je tuin er voordeel uit halen dat jij kringlooptechnieken toepast. In een gemiddelde Vlaamse tuin zitten er zeker 20 soorten solitaire bijen en wespen die maar wat graag gebruik maken van een insectenhotel.  En daar zijn de oorwormen, lieveheersbeestjes, zweefvliegen, wantsen … dan nog helemaal niet bij gerekend. 

Dé biodiverse kringloop-experts aanwezig op de Vlaco-stand in Bokrijk!

De aanwezige Vlaco-experts weten er álles van om de biodiversiteit te boosten door gebruik te maken van kringlooptechnieken. Heb je vragen? Aarzel dan zeker niet om hen het vuur aan de schenen te leggen. Op zoek naar handige tips & tricks om nog meer te kunnen bijdragen aan de biologische kringloop in je tuin? Onze experten staan je graag bij met raad en daad.

Biodiversiteit boosten met Vlaco

Bezoek de Vlaco-stand tijdens de Radio-2-tuindag in Bokrijk op 1 mei. Vlaco gaat actief aan de slag met de kringloopthema’s en dat betekent winst voor de portemonnee, biodiversiteit en klimaat. Kom zelf berekenen hoeveel jij je voetafdruk kan verkleinen. En kom proeven van de lekkernijen uit het Restjeskookboek.

*** Op de Radio 2 Tuindag in Bokrijk geeft Vlaco het startschot voor Het Kringloopweekend 2019! Dit jaar zijn er demonstraties  in maar liefst 100 Vlaamse gemeenten en dit vanaf eind mei – met focusweekend op 8 & 9 juni – tot eind juni, rond het thema “Op de Kringloop kan je rekenen!’