Maak eens een feestmaal van restjes!

Red De Restjes!

 

De feestdagen zijn weer aangebroken. Tijden van gezelligheid en lekker samen tafelen. Tonnen voedsel worden ingeslagen, want je kan beter teveel in huis hebben dan te weinig. Maar wat doe je dan met al die restjes? De vuilnisbak in? Vlaco geeft je #10 tips om voedselverspilling aan de feesttafel te voorkomen.

 

1# Winkel slechts één keer per week. Zo plan je beter in wat je die week op tafel zet én kan je ingrediënten spreiden over meerdere maaltijden. Bovendien scheelt het al snel zo’n 20% tot 30% in je budget.

 

2# Moedig je feestgangers aan om een bewaarpotje mee te nemen. Zo kunnen ze de restjes van jouw overheerlijke feestmaaltijd mee naar huis nemen.

 

3# Zet niet teveel eten tegelijkertijd op tafel maar vul bij wanneer er iets op is.

 

4# Op het einde van de Feestdagen kan je een Restjes-afterparty organiseren.  Roep al je vrienden en familie op om hun restjes mee te nemen en organiseer daarmee een heerlijk Restjes-Feestmaal.

 

5# Hou je van een maaltijd met lekker veel sausjes en dressings? Serveer ze toch apart. Je kan de restjes veel beter bewaren als er nog geen dressing overheen zit.

 

#6 Teveel vlees over? Bak alles op, op die manier blijft het langer houdbaar in de koelkast. Krijg je het toch nog niet op tijd op? Invriezen is de boodschap!

 

#7 Kan je toch niet weerstaan aan de lokgroep “beter teveel in huis dan te weinig”? Zorg dan dat het “te veel” langer houdbare producten zijn. Denk bijvoorbeeld aan noten of toastjes.

 

8# Teveel soep gemaakt maar je krijgt die deze week niet meer opgegeten? Invriezen die handel!  Noteer de bereidingsdatum op het invriesbakje en geniet tot maximum drie maanden na datum van je heerlijke feestsoep.

 

9# Restjes maar geen inspiratie? Op webchef.be tik je jouw ingrediënt in en krijg je binnen een paar seconden honderden online recepten om de hoekjes van je koelkast mee op te ruimen. Via deze link kan je ook een paar van onze Red de Restjes Recepten uit proberen. Een extra finishing touch voor elke maaltijd!

10# Last but not least, voorzie aangepaste porties voor kinderen.