Ontdek op de Vlaco-stand tijdens de Radio 2 Tuindag in Bokrijk hoe compostgebruik voor een voetafdrukvermindering zorgt!

Ontdek nóg een verborgen voordeel van compost …
Een optimale bodemstructuur, een betere bescherming tegen ziektes én tegen droogte, … compostgebruik heeft tal van voordelen. Maar wist je dat je door compost te gebruiken ook voor een effectieve klimaatverbetering zorgt? Door compost aan de bodem toe te dienen, legt je bijvoorbeeld koolstof in de bodem vast. Zo zorg je op termijn voor een behoud van de organische stof (humus) in de bodem en genereer je ook een extra voetafdrukvermindering! Geweldig toch?

Zwart-op-wit én helemaal gratis
Vlaco ontwikkelde een tool die berekent hoe jij je CO2-voetafdruk vermindert door compost te gebruiken. Het resultaat wordt uitgedrukt in vermeden CO2-equivalenten. Als je een 40 l zak Vlaco-compost gebruikt, is je totaal vermeden voetafdruk 23 kg CO2-equivalent. Deze vermeden voetafdruk komt overeen met de uitstoot van een gemiddelde personenwagen die een afstand van 142 km aflegt. 

Laat je begeleiden door onze experts op de stand en kom jouw (toekomstige) CO2-winst te weten! 
Op onze stand kan je gratis berekenen voor hoeveel CO2-vermindering jij zorgt door je compostgebruik. De compostexperten staan je bij met raad en daad, en weten een antwoord op al jouw compostvragen!

Compostgebruik zorgt voor voetafdrukvermindering

Bezoek de Vlaco-stand tijdens de Radio-2-tuindag in Bokrijk op 1 mei. Vlaco gaat actief aan de slag met de kringloopthema’s en dat betekent winst voor de portemonnee, biodiversiteit en klimaat. Kom zelf berekenen hoeveel jij je voetafdruk kan verkleinen. En kom proeven van de lekkernijen uit het Restjeskookboek.

*** Op de Radio 2 Tuindag in Bokrijk geeft Vlaco het startschot voor Het Kringloopweekend 2019! Dit jaar zijn er demonstraties  in maar liefst 100 Vlaamse gemeenten en dit vanaf eind mei – met focusweekend op 8 & 9 juni – tot eind juni, rond het thema “Op de Kringloop kan je rekenen!’