Tuinornamenten Floraliën - een idee voor jouw tuin ?

Tien dagen bloemen- en tuinpracht in de binnenstad van Gent zomaar afbreken en vernielen na beëindiging van de Floraliën zou voor Vlaco, bepleiter van de kringloop, niet door de beugel kunnen. We zijn dan ook blij dat alle tuinornamenten die speciaal gemaakt werden voor de toontuinen op het KINA-binnenplein, een nieuwe bestemming krijgen in Vlaanderen en hun educatieve rol zullen voortzetten.

In deze editie zetten we enkele van onze tuinornamenten in de kijker. Tuinarchitecten Wim Collet en Lieve Kauwenberghs maakten verschillende schetsen waarop de vrijwilligers (compostmeesters en kringloopkrachten) zich konden baseren om tuinornamenten te maken.  We geven jou hieronder een inkijk in (slechts) enkele eenvoudige bouwschetsen en het uiteindelijke Floraliën-resultaat.   Krijg je al zin om zelf aan de slag te gaan?

De tuinbouwafdeling van het Scheppersinstituut uit Wetteren maakte de verticale insectenhotels. Zij maakten o.a. een vlinderkast en nestkasten voor kleine en grote holenbroeders. Vogels die van nature holenbroeders zijn, kan je makkelijk in nestkastjes laten broeden. Kies de opening in functie van de vogels die je lokt.