Vlaco-compost krijgt reeks op Plattelandstv

Compost als duurzame bodemverbeteraar voor openbaar groen in the picture zetten, dat is wat we willen bereiken met de reportagereeks “Openbaar groen”  op Plattelandstv.

De reportagereeks werd opgedeeld in vier verschillende thema’s om zoveel mogelijk aspecten van compostgebruik in openbaar groen te belichten. De eerste opnames vonden al plaats afgelopen najaar in samenwerking met de gemeente Sint-Niklaas.  De biologische kringloop voor jou laten werken door kringlooptechnieken toe te passen, kwam hier uitgebreid aan bod.

In maart filmden we de tweede aflevering met als centraal onderwerp het composteringsproces en het belang van kwaliteitscontrole. Dankzij IVVO in Ieper konden we naast het composteringsproces ook enkele toepassingen van compost in openbaar groen mooi in beeld brengen.

Tenslotte blikten we in de omgeving van Mol het derde onderdeel van de reportage in samen met IOK. Deze keer werd de nadruk vooral gelegd op het gebruik van compost als bodemverbeteraar in bodemsaneringen. Zo werd er een sportveld met compost bewerkt en werd een voordien vervuilde sitedankzij compost omgetoverd tot een prachtig park.

De vierde aflevering wordt opgenomen in mei in samenwerking met de gemeente Zwevegem en zal compost in potgrond aan bod laten komen.

Sfeerbeelden van de opnamedagen kan je hieronder bekijken.

Het eindresultaat wordt dit najaar op televisie verwacht. We brengen u hier uiteraard tijdig van op de hoogte!