Vlaco inspireert op de Floraliën.

Tien dagen lang stond Vlaco met haar kringlooptuinen te pronken op het Gentse Kinaplein. Vele tienduizenden bezoekers kwamen een kijkje nemen, inspiratie opdoen of een antwoord zoeken op hun vragen over compost en kringlooptuinieren.  

Voor de Florale gelegenheid bouwde Vlaco 3 originele, kleurrijke kringlooptuinen. Elke tuin had zijn eigen karakter en specifieke tuinelementen, dit om onze bezoekers te tonen dat kringlooptuintechnieken effectief in élk type tuin toegepast kunnen worden. Naast deze landelijke, klassieke en moderne tuin, was er nog een vierde tuinperceel. Dit perceel kreeg de naam ‘Tuin In Opbouw’ en lag er bij de start van de Floraliën nog redelijk kaal bij. Naarmate het festival vorderde kreeg deze tuin meer kleur en structuur en werd het een prachtige showroom van kringlooptechnieken.

Vlaco’s tuinen waren er niet alleen om naar te kijken. Je kon meedoen en vragen stellen tijdens de dagelijkse demonstraties in de Tuin In Opbouw. In onze workshoparea kon je ook deelnemen aan interactieve workshops en álles bijleren over kippen houden, snoeihout verwerken of thuiscomposteren in al zijn vormen. Nadien werd je bij onze foodtruck getrakteerd op hapjes gemaakt van voedseloverschotjes. Je kreeg er tips en receptjes om zelf aan de slag te gaan met de restjes in jouw keuken.

Wil je graag weten hoe onze kringlooptuinen er uit zagen? Op de facebookpagina ‘Vlaco op de Floraliën’ vind je heel wat sfeerbeelden. Je vindt er ook posts over de voorbereidingen, demaking-of  van de prachtige tuinelementen en onze tuinen. De recepten van de overheerlijke hapjes die we serveerden in onze Red-de-Restjes Foodtruck vind je hier. Smakelijk!