Kringloopweekend 9 & 10 juni 2018

krin

Ook dit jaar zet Vlaco samen met OVAM en de Vlaamse intercommunales de kringloop extra in de kijker op het  tweede weekend van juni. Noteer 9 en 10 juni dus alvast in je agenda voor enkele spetterende activiteiten rond de biologische kringloop! Ook in de weken voor en na het kringloopweekend schieten de kringloopkrachten in actie.

Omdat de samenwerking met Landelijke Gilden – Open tuinen in 2017 geslaagd was, zetten we ook dit jaar in op samenwerking. Naar aanleiding van het Open tuin-thema "Rust in de tuin", zetten we de voordelen van kringlooptechnieken in de kijker.

De kringloopkrachten staan je graag te woord over hoe je compost kan gebruiken als smaakmaker in je tuin. Ze laten je proeven van verse oogst en tonen je hoe je restjes verwerkt tot heerlijke hapjes. Ervaar hoe kringlooptuinieren hen rust brengt.

Deelnemende open tuinen met kringloopkrachten zullen vanaf mei te vinden zijn op de website: https://www.landelijkegilden.be/deelnemen/campagnes/open-tuinen.  

Demonstraties, workshops, Open tuindagen, fietstochten, noem maar op! In 2018 stellen we de kringloop van compost tot voeding en omgekeerd centraal onder de klinkende slogan: Compost, jouw smaakmaker!

De kringloop looft compost, jij toch ook?

 

 

 

Bijlagen