Waarom compost gebruiken in de tuin in het voorjaar?

Dankzij compostgebruik, loopt de bodemhuishouding van je tuin véél vlotter. Hier alvast 6 gouden tuintips, mét Vlaco-compost of thuiscompost in het voorjaar:  

1. Compost voor een rijke en vruchtbare bodem 

Wil je ook een rijke en vruchtbare tuinbodem? Met Vlaco-compost zit je goed. Zandgronden met compost drogen minder snel uit en zwaardere gronden, zoals leem en klei draineren net beter dankzij compost. Check zeker onze compostcalculator om te weten hoeveel compost je best gebruikt bij welke tuinactiviteit. Ontdek hier meer over de voordelen van compostgebruik voor de bodem

2. Compost voor een weerbaar gazon 

Had ook jij last van een dor en uitgedroogd gazon tijdens de droge zomers van de voorbije jaren? Ga deze zomer voor een groenere grasmat, met Vlaco-compost. Compost verbetert de waterhuishouding van je bodem, zodat je gras tegen een stootje kan! Als jaarlijkse onderhoudsdosis is het voldoende een dun laagje compost van 0,5 cm over het gazon uit te spreiden. Bij voorkeur in het najaar, maar ook in het voorjaar kan het perfect. Enkele regenbuien later zie je de compost nog amper. Ontdek hier veel meer! 

3. Ook planten in moestuin- en kruidenbakken genieten van een compostboost

Geen tuin? Geen probleem! Ook op je terras geniet je met Vlaco-compost van de lekkerste kruiden en de heerlijkste vierkante-metertuintjes. Wist je dat je bij sommige Vlaco-producenten ook Vlaco-potgrond kan aankopen? Het is  een duurzame, lokaal geproduceerd potgrond, waar zo weinig mogelijk veen (eindige grondstof) in verwerkt is.  Check de beschikbaarheid ervan op de Vlaco-verkoopkaart

4. Vlaco-compost voor een lekkere oogst

Groenten zoals kolen, spinazie, prei, sla, selder, peterselie, kervel, courgette, pompoenen, komkommer, meloen, aubergine, paprika, tomaat en aardbei floreren nog beter met Vlaco-compost! Ook de fruitoogst leeft op van een stevige portie Vlaco-compost. Check zeker onze compostcalculator om te weten hoeveel compost je best gebruikt in je moes- of fruittuin. 

5. Vlaco-compost voor prachtige bloemen 

Wist je dat de bloemen in je tuin vaak geen snelwerkende meststoffen nodig hebben? Als de groei geforceerd wordt, worden planten vatbaarder voor ziekten en ongedierte. Met Vlaco-compost geef je hen alles wat ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben. 

6. Vlaco-compost bij aanleg gazon = 15 jaar profijt! 

Ben je van plan gazon aan te leggen? Dan werk je bij de aanleg best een grote dosis compost in de grond in, een 10 tot 20 cm diep. Je gazon zal er maar liefst 15 jaar profijt van hebben!  Check zeker onze compostcalculator om te weten hoeveel compost je best gebruikt bij de aanleg van jouw gazon. >> Zelf aan de slag gaan? Ontdek meer in ons blogbericht!

 

Ontdek wat compost allemaal voor de bodem doet

>> Ontdek hier wat compostgebruik voor jouw bodem doet

>> Ontdek de 7 wetenschappelijke voordelen van compostgebruik voor de bodem

>> Wist je dat compostgebruik zorgt voor koolstofopslag in de bodem? 

>> Waarom compost in de tuin gebruiken in het najaar? 

>> Ontdek de verkooppunten van professionele Vlaco-compost

>> Starten met thuiscomposteren? Ontdek hier alles en veel meer!