Waarom Vlaco-compost gebruiken in je tuin of op je terras?

Waarom Vlaco-compost gebruiken in je tuin of op je terras

Compost is een 100 % natuurlijke grondstof. Het is gegarandeerd stabiel, gehygiëniseerd en humusrijk en je tuin-, moestuin- en plantenbakbodem zijn er dol op! Compost is om verschillende redenen een goed idee voor je gazon, eigen oogst en bloemenperken. 

De natuurlijke kringloop terugbrengen in je tuin

Het professionele composteringsproces van waaruit Vlaco-compost ontstaat, kan je vergelijken met wat in het bos gebeurt als afgevallen bladeren, twijgjes en dode planten zich omvormen tot de donkerbruine bosgrond. Vlaco-compost heeft een hoog stabiel organische stofgehalte, de nutriënten komen geleidelijk beschikbaar voor de planten. Compost is eerder een bodemverbeteraar en geen meststof. 

Compost is altijd een goed idee voor gazon, eigen oogst en bloemenperken

In de herfst en vroege winter is compost het ideale onderhoudsmateriaal voor je bodem. De lente is dan weer een ideaal moment om je tuin te verwennen met een extra vitaminekuur. Strooi fijne compost op je gazon en leg een flinke laag tussen de bloemen en planten. Ook het mengen van compost in de plantenbakken is een heuse weldaad. Zo ben je volgende zomer zeker van een stralend gezonde tuin, een heerlijke eigen oogst en weelderig bloeiende bloemenperken! 
 

Natuurlijk tuinieren is geven en nemen 

Tuinieren put de bodem uit, borders worden schoongemaakt, grasmaaisel wordt weggehaald, fruit en groenten worden geoogst,… Op die manier worden voedingsstoffen en organisch materiaal steeds weggenomen van de bodem. De bodem wordt schraler, waardoor je minder opbrengst hebt van groenten en fruit, minder mooie bloemen hebt en een minder droogresistent gazon. Dit kan je makkelijk voorkomen door compost te gebruiken. Compost zorgt voor voedingsstoffen én een vruchtbare en gezonde bodem.
 

Kies voor Vlaco-compost als duurzame bodemverbeteraar, zorgvuldig gerecycleerd uit organisch materiaal. Je sluit de biologische kringloop én je kiest voor een lokaal product. Ontdek Vlaco-compost tijdens de voorjaarscompost-actie "Ik draag compost op handen" op recyclageparken en ontvang er gratis tuinhandschoenen bij aankoop van compost. 

 

Meer lezen? 

5 Voordelen van compostgebruik op een rij!

6 praktische tuintips mét Vlaco-compost

 

>> Terug naar actiepagina