Actie: “Ik draag compost op handen”

“Particulieren kennen nog te weinig de voordelen van een lokaal en duurzaam geproduceerde bodemverbeteraar zoals compost”, aldus coördinator van Vlaco, Kristel Vandenbroek. “Met onze actie ‘ik draag compost op handen’, willen we dat op een ludieke manier in de kijker zetten.”

Gratis Vlaco-tuinhandschoenen

Op zaterdag 28 oktober organiseert Vlaco vzw op 7 verschillende recyclageparken in Vlaanderen de actie: ‘Ik draag compost op handen’. Onze bodemprofessors staan in elk park paraat, om je alles te vertellen over het gebruik van compost. Samen dragen we compost op handen want bij aankoop van een zak compost krijg je een prachtig paar tuinhandschoenen!

Voordelen van compost

klkllCompost brengt structuur in de bodem, waardoor bomen, struiken, planten en bloembollen makkelijker zuurstof, vocht en voedsel vinden en beter bestand zijn tegen ziektes en wateroverlast. Het is dus een ideale bodemverbeteraar en een garantie op duurzaam groen in je tuin.

Heb je vragen over het gebruik of de toepassing van compost in je tuin?  Wil je graag weten wat voor soort tuinbodem je hebt en hoe je daar compost op toepast?

Onze bodemprofessor ter plaatse leert je alles over de do’s en don’ts van compost en geeft je bij aankoop bovendien een paar tuinhandschoenen cadeau om meteen van start te gaan!

Deelnemende recyclageparken

In samenwerking met de verschillende intercommunales start Vlaco op 28 oktober een proefproject op 7 recyclageparken:

  • HAACHT Kruineikenstraat 125, van 9-16u
  • HEIST OP DEN BERG (HERENTALSESTEENWEG) Herentalsesteenweg 112 van 9-15u
  • KALMTHOUT  Galgenheiken 7, van 9-16u
  • NAZARETH  Sticheldreef 3, van 9-18u
  • POPERINGE Vlaanderenlaan 16, van 8-15u
  • PUTTE van Klein Boom 2, 9-15u
  • WAREGEM Lindestraat 75, van 8-15u