Bij Vlaco beweegt veel ... ook op het scherm!

Bewegende beelden zijn een efficiënte manier om interesse op te wekken bij de burger.  En daar maakten we ook in 2021 gretig gebruik van. Zoveel thema’s, zoveel invalshoeken en zoveel doelgroepen, dat vraagt om veel variatie in beeldmateriaal. Samen met onze lesgevers blikten we zo heel wat materiaal in!


Keuken van Klara

Vlaco’s doel? In elk huishouden voedselverspilling vermijden waar kan en de restjes verwerken in nieuwe gerechten als er overschot is. Om de Vlaming hierover te informeren en inspireren, brengt Vlaco-lesgeefster Klara op een eenvoudige manier heel wat tips rond koelkastbeheer en bewaartechnieken in beeld.

Het compilatiefilmpje vind je hier: 

Webinar tijdens de Internationale dag tegen voedselverlies (IDAFLW) 

WebinarVlaco bracht, dank zij de medepromotie van onze intercommunale leden, voor alle huiskamers in Vlaanderen het webinar ‘Red de Restjes’. Vanuit de vragen van de deelnemers bracht Vlaco-lesgeefster Klara een resem aan tips rond houdbaarheid van de verschillende voedingsgroepen en toonde ze in ‘één, twee, drie’ hoe een dienblad vol ingrediënten en restjes tot een heerlijk gerecht werd omgetoverd. Een aanrader en nog steeds te bekijken via deze link

Kringlooptuinieren, dé oplossing voor de klimaatproblematiek?

KlimaatfilmpjesHeel wat kringlooptechnieken brengen soelaas en verhinderen dat tuin en planten op de proef worden gesteld door de veranderende klimaatomstandigheden. Zowel de kleine stadstuin als de landelijke tuin vormden het decor voor de vele kringlooptechnieken zoals mulchen, mulchmaaien, meer water in de tuin houden, kippen en composteren. 

Voor elk probleem is er een eenvoudige kringlooptechniek om toe te passen in de tuin. Dat tonen we in een tiental 1-minuutfilmpjes die we met mondjesmaat aan ons trouw publiek prijsgaven. 

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de eerste reeks hier.

Podcast 'Wetenschapje' van Het Geluidshuis  - K(r)omkommer

WetenschapjeNiet alleen het oog, maar ook het oor wil wel wat. Onder begeleiding van het Geluidshuis maakten we daarom een podcast rond thuiskringlopen en voedselverspilling voor de luisteraar van 8-12 jaar.

De ludieke geluidsfragmenten – het handelsmerk van het Geluidshuis – maken het ook aangenaam voor de ouders. 15 minuten plezier voor iedereen aan te bevelen. Je kan de podcast nog steeds beluisteren via deze link