Compost inwerken bij gazonaanleg = 15 jaar profijt!

Bij de aanleg van gazon verbeter je de bodem best voor meerdere jaren want eens het gazon gezaaid is, kan je geen ingrijpende bodemverbetering meer uitvoeren. Het is dus hét moment. 

Grijp je unieke compostkans bij de gazonaanleg

In het voorjaar en vanaf eind augustus is het weer ideaal om gazon aan te leggen. Vertrek je van nul en start je nu met de aanleg van jouw gazon, verwerk dan compost in de toplaag van de bodem. Afhankelijk van de bestaande beplanting en het bodemtype gebruik je best een ploeg of frees om de bodem eerst te bewerken en daarna de compost onder te mengen. Bij een bodemverbetering werk je 1600 à 2300 kg compost (of 1 tot 2 m³) in per 100 m². De tuingrond krijgt hiermee een stevige basis aan organische stof waardoor een goede bodemstructuur voor de komende 15 jaar verzekerd is. Check zeker onze compostcalculator om te weten hoeveel compost je best gebruikt bij de aanleg van jouw gazon. 

Benieuwd hoe je het precies aanpakt? 

Vlaco-lesgever Joachim toont je in dit filmpje met Gil Claes hoe je zo’n bodemverbetering met compost vóór gazonaanleg het best aanpakt. Probeer het zelf zeker ook. 

Gazon aanleg met compost

 

Meer weten over compost

Meer info over het gebruik van Vlaco-compost, Vlaco-topdressing en Vlaco-potgrond vind je hier. Ontdek hier de verkooppunten