COVID-19: Waar kan je momenteel als particulier en/of tuinprofessional terecht met groenafval en voor bodemverbeterende producten

Door de huidige Corona-maatregelen, krijgen wij heel wat vragen binnen van particulieren én groenprofessonals over waar ze met hun groenafval terecht kunnen en/of ze hun bodemverbeterende producten en duurzame meststoffen nog kunnen verkrijgen. 


Wij zetten alvast 5 veelvoorkomende vragen en antwoorden op een rijtje. 

1. Waar kan ik als particulier terecht met mijn groenafval?

De huis-aan-huisinzameling (indien van toepassing in jouw regio) blijft gegarandeerd. Alle recyclageparken zijn gesloten tot en met 5 april 2020. Vanaf 7 april kunnen recyclageparken, indien ze de veiligheidsmaatregelen kunnen garanderen, terug openen. BELANGRIJK: Voor actuele informatie betreffende de opening van jouw recyclagepark, raadpleeg je best de website of social media kanalen van je gemeente of intercommunale.

Ga met onze kringlooptips aan de slag om je eigen grasmaaisel en snoeihout nuttig in te zetten in je eigen tuin:
> Tips om je snoeiresten nuttig in te zetten
> Tips om je grasmaaisel nuttig in te zetten

2. Waar kan ik als tuinaannemer terecht met mijn groenafval?

De diensten voor afvalophaling en –verwerking zijn ingedeeld als cruciale sector en de verwerking moet kunnen blijven doorgaan. De meeste verwerkers blijven geopend maar best neem je op voorhand contact op. Alle groencomposteringen kan je vinden door op onze kaart met verkooppunten te filteren op het proces ‘groencompostering’.

3. Kan ik als particulier Vlaco-compost of Vlaco-potgrond verkrijgen?

Bepaalde producenten leveren compost aan huis of werken samen met leveranciers. Als de sociale afstandsregels kunnen gerespecteerd worden, is verkoop van compost op de composteringsinstallaties mogelijk. Raadpleeg onze kaart met verkooppunten en neem eerst contact op met een producent in jouw buurt om de voorwaarden te kennen. 

Meer info vind je op de website van de OVAM

4. Kan ik als tuinaannemer of landbouwer Vlaco-compost verkrijgen?
De meeste producenten blijven geopend maar best neem je op voorhand contact op. De contactgegevens van de producenten kan je vinden op onze kaart met verkooppunten.

5. Kan ik als landbouwer digestaat verkrijgen?
De meeste producenten blijven geopend maar best neem je op voorhand contact op. De contactgegevens van de producenten kan je vinden op onze kaart met verkooppunten.

Heb je andere vragen, dan kan je ons steeds contacteren via het contactformulier.

Meer weten over compost?

Ontdek hier alles over compost

Meer weten over digestaat? 

Ontdek hier alles over digestaat