‘Het Restjeskookboek’ van Vlaco!

Cover Het Restjeskookboek

In ‘Het Restjeskookboek’ van Vlaco vind je 60 recepten om meer uit je eten te halen. Je ontdekt er verrassende gerechten, samen met tips en variaties, die je helpen om in een handomdraai met kastoverschotjes en keukenrestjes een heerlijk, nieuw gerecht op tafel te toveren.

Als je kookt met restjes, spaar je centen. Tegelijk beperk je het verbruik van water, grondstoffen en energie. Je belast de natuur minder, je verlaagt je CO2 -uitstoot en je verkleint je ecologische voetafdruk... Niks dan voordelen, dus. Red de restjes? Gewoon doen!

In Vlaanderen gaat jaarlijks zo’n 907.000 ton aan voedsel verloren doorheen de keten, dit komt neer op een kleine 33 kg per Vlaming, per jaar. Dat moet anders. ‘Het Restjeskookboek’ inspireert en toont hoe gemakkelijk het is om restjes in het handomdraai tot topgerechtjes te transformeren.

Het kookboek richt zich op wat jij als consument thuis kan doen. Het gaat in de eerste plaats over kokkerellen met restjes, maar ook over slim winkelen, voedsel bewaren, houdbaarheid interpreteren en samen genieten van ongecompliceerde, verrassende en absoluut superlekkere gerechten.

Het Restjeskookboek is een uitgave van Lannoo en Vlaco en ligt sinds begin mei 2018 in de boekhandel. Bestellen kan ook online via http://www.vlaco.be/publicaties/het-restjeskookboek.

Lees ook de expert talk van stafmedewerker Vlaco vzw en co-auteur Kristof Van Stichelen op Koelkastinorde.be

Lees hier wat we nog doen rond voedselverlies.