Ook met Vlaco vzw op #MissieMinder vandaag!

MOS

Op 27 november 2020 organiseert MOS #MissieMinder, een gloednieuwe actiedag voor scholen die leerlingen laat kennismaken met de Piraminder. De dag valt niet toevallig in de Europese week van de afvalvermindering en op Black Friday. Dit jaar staat #MissieMinder in het teken van voedselverlies.

Wist je dat er jaarlijks tonnen voedsel worden weggegooid in België? Vaak gaat het om voedsel dat perfect gegeten of verwerkt had kunnen worden. Uiteraard moeten we deze verspilling zoveel mogelijk vermijden. Rond deze boodschap sensibiliseren we al jaren bij Vlaco. We grepen dan ook deze kans op samenwerking met MOS. 

Scholen kunnen met hun leerlingen op 27 november op #MissieMinder gaan en hen tijdens deze nieuwe MOS-actiedag kennis laten maken met bewust verbruiken. Op de website van MOS vinden ze inspirerende acties om uit te kiezen, het verhaal over Pira de Rat die zich volpropte met voedselresten en promotiemateriaal om jullie actie kenbaar te maken.

Leuke prijzen te winnen!

Scholen die zich registeren maken kans op een leuke prijs. Ook Vlaco deelt prijzen uit. Lagere scholen maken kans op 5 Red de restjes spellen en workshops Koken met restjes. Ook de secundaire scholen kunnen workshops Koken met restjes winnen.

Ontdek hier alle info over #MissieMinder