Vlaco brengt dit najaar 2de Restjeskooboek uit op basis van ... drankrestjes!

Opnames restjeskookboek 2 op basis van drankrestjes

Vlaco-nieuws, heet van de naald en vers van de (citrus)pers! Wij brengen dit najaar een tweede Restjeskookboek uit! Meer dan 60 receptjes op basis van .... drankrestjes!  

Wist je dat een gemiddeld Vlaams gezin 88 kg voeding verspilt per jaar? 1/3de hiervan is vloeibare voeding zoals koffie, thee, melk, fruitsap, alcoholische en niet-alcoholische koude dranken. Niet alleen van voedseloverschotjes kan je de heerlijkste gerechten maken, ook drankrestjes hebben heel wat in petto! Elfriede en Kristof van Team Thuiskringlopen lichten al een tipje van de sluier in het volgende filmpje! 

Ontdek hier alles wat Vlaco nog meer doet rond voedselverlies beperken

In Vlaanderen gaan jaarlijks tonnen aan voedsel en drank verloren doorheen de keten. Het voedselverlies bij de huishoudens bedraagt 240.925 ton per jaar. Dit komt neer op een 37 kg per Vlaming per jaar die thuis weggegooid. Het soort vast voedsel dat het meest wordt verspild zijn fruit (12%), brood en banket (12%) en groenten (11%). Het voedselverlies komt neer op een verlies van ongeveer 8% van de aangekochte hoeveelheid voedsel en drank. Door thuiskringlooptechnieken toe te passen, kan je voedselverlies vermijden. Ontdek hier meer