Rest-receptje van de maand: zoete aardappelwafeltjes

Restjesrecept van de maand zoete aardappelwafeltjes

Foto: Heikki Verdrume

INGREDIENTEN

  • 70 g zachte boter of margarine
  • 70 g suiker
  • 100 g bloem (patisserie, volkoren …)
  • 5 g bakpoeder
  • 1 ei
  • 100 g (vrij droge) aardappelpuree

BEREIDING

Maak wafelbeslag:

  • Smelt de boter en voeg de suiker toe.
  • Voeg daarna de bloem vermengd met bakpoeder toe en ten slotte het ei.
  • Bij dit gladde mengsel voeg je beetje bij beetje de aardappelpuree. Meng goed zodat de puree homogeen verdeeld is.
  • Schep telkens langwerpige bollen in het voorverwarmde wafelijzer en bak de wafels gedurende 3 tot 5 minuten.

TIP EN VARIATIE

  • Deze wafels bewaren niet zo lang als een gewone wafel. Wat je binnen de drie dagen niet kunt opeten, kun je wel perfect in de vriezer bewaren.
  • Toch nog te veel korstjes of oud brood? Gebruik de restwarmte van je oven om de broodresten helemaal te drogen. Mix tot een fijn paneermeel, laat afkoelen en bewaar het in een gesloten pot op een droge plaats.

#hetrestjeskookboek #voedselverlies 

Links