Verlies voorkomen begint bij bewust aankopen

Overkomt het jou ook, thuiskomen met een pak bakboter en dan ontdekken dat het vorige pak nog onaangeroerd in de kast ligt? De voorraadkast en koelkast controleren alvorens een lijstje op te maken, behoedt je voortaan van die vergetelheid. Een onderzoek toonde aan dat er een verband is tussen impulsaankopen en hoeveelheid voedselverlies in een gezin.  (Bron: “Voedselverlies en consumentengedrag bij Vlaamse huishoudens ” )

Boodschappenlijstje

Wist je dat meer dan de helft van de huishoudens een boodschappenlijstje maakt? En dat ook meer dan de helft van de huishoudens de voorraadkast en koelkast controleert vooraleer naar de winkel te gaan?

Geen perfecte groenten

“Don’t judge a book by its cover” slaat ook op de groenten en fruit die je in de bakken in de winkel ziet. Het gaat hem vooral om de smaak toch? Wat gebeurt er als jij en alle anderen die lelijkaards tussen de groenten en het fruit links laten liggen? Dan blijft de verkoper er mee zitten.

Een product dat niet voldoende rouleert, komt niet meer in de rekken en uiteindelijk blijft de producent er mee zitten. Koop gekoelde producten het laatst, en gebruik een koeltas voor diepgevroren waren, zo onderbreek je de koude keten niet.

 

Meer weten over voedselverlies voorkomen? 

Ontdek hier alles wat Vlaco doet om voedselverlies te voorkomen