'Green Deal' bedrijven en biodiversiteit | Green4Grey-project van Ardo en Digrom Energy

Eind 2018 stapte Vlaco als ondersteunende partij in de Green Deal – Bedrijven & Biodiversiteit. Ons doel? Een inspiratiebron zijn en een meerwaarde bieden aan de biodiverse inrichting van bedrijfsterreinen. We proberen hierbij linken te leggen met lokale leveranciers van kwaliteitsvolle bodemverbeteraars (compost), meststoffen (gedroogd digestaat pellets) en duurzame potgronden. Ook het organiseren van demomomenten en workshops, met inzet van onze lesgevers of brochures, behoren tot het gamma.

Green4Grey Ardo en Digrom

Een voorbeeld van zo'n Green Deal project Bedrijven en Biodiversiteit is het Green4Grey-project van Ardo NV. Een diepvriesgroentenproducent die in een perfecte symbiose opereert met Vlaco-lid, biogasinstallatie Digrom Energy. In dit geval werden 4 hectare van het bedrijfsterrein als groenzone ingericht, met streekeigen groenschermen, bloemenweides, een bijenhotel, etc. Dit project is ondertussen afgelopen, maar de resultaten die op de site van Ardo en Digrom Energy zijn behaald, worden momenteel als goede-praktijk-voorbeeld gebruikt in de prestigieuze Green Deal – Bedrijven & Biodiversiteit. 


Ook geïnspireerd geraakt door het Green4Grey-project van Digrom Energy en Ardo?

Ben je zelf als vergister, composteerder of intercommunale betrokken bij de ontwikkeling of het management van bedrijven- terreinen en wil je ook (externe) bedrijven inspireren of over de streep trekken om samen een biodivers project uit te werken? Check dan zeker ons ons aanbod aan lespakketten en brochures, met verschillende onderwerpen zoals insectenhotels, takkenrillen, onderhoudsarm of  kostenbesparend terreinbeheer, etc.

De inspiratiegids van het Green4Grey-project,  die  in  de  Green  Deal Bedrijven   &   Biodiversiteit   naar   voren geschoven wordt, kan je verder helpen om (bio)diverse tastbare goede voorbeelden aan de man te brengen. Alle info en de downloadbare inspiratiegids vind je op: www.green4grey.be

Green deal bedrijven en biodiversiteit

Lees meer over Vlaco-lid Digrom Energy in onze mini-reportage 'Vlaco-lid in de kijker

 

>> Ontdek hier meer (onderzoeks)projecten waar Vlaco bij betrokken is.