Rest-receptje van de maand: kruidige dipsaus

Kruidige dipsaus Vlaco

Geniet extra van het laatste zomervakantie-weekend, met onze heerlijke KRUIDIGE DIPSAUS!

INGREDIËNTEN

  • verse kruiden: peterselie,
  • bieslook, dragon …
  • 2 eetlepels kruidenkaas
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper en zout naar smaak


BEREIDING

  1. Snijd de kruiden fijn.
  2. Meng alle ingrediënten onder elkaar.
  3. Deze saus is heerlijk bij viskoekjes, broodballetjes, (zelfgemaakte) toastjes of hartige broodpudding.


TIP EN VARIATIE

In een zelfbereide saus kun je je fantasie laten spreken én restjes verwerken.
Voor een groene saus meng je wat spinazie onder de sausbasis,een oranje saus krijg je met een restje wortelpuree.

Vervang in de dipsaus de kruiden door flink wat honing, kaneel en basilicum. Smaakt heerlijk bij rauwe witte kool.

Meer inspiratie vind je in Het Restjeskookboek van Vlaco. 

 

Meer weten over Thuiskringlopen?

Restjes verwerken en zo voedselverlies beperken is een thuiskringlooptechniek. Ontdek hier alles over thuiskringlopen