Restjesrecept: hartige broodpudding
Van hard tot … hartig!
Ingrediënten
- 300 tot 400 g oud brood
- 8 dl melk
- ± 150 g fijngesneden zongedroogde tomaatjes (of olijven)
- 125 g restjes charcuterie (salami, kippenwit …), in stukjes of blokjes
- 250 g mozzarella of andere kaasrestjes
- 4 eieren
- verse kruiden (peterselie, bieslook, dragon …) of mix van gedroogde kruiden
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Snijd het brood in blokjes. Week het in de melk.
- Voeg de zongedroogde tomaatjes, charcuterie/kaas, eieren, kruiden, peper en zout toe.
- Doe het mengsel in een grote, met boter ingesmeerde ovenschaal.
- Bak 45 minuten op 190 °C.
Tips en variatie
- Gebruik je erg droog brood, doe er dan een deciliter melk extra bij.
- Geen restjes van kaas, charcuterie of tomaat? Probeer eens een lepeltje pesto, olijven (zonder pit!), een restje bolognesesaus, een aantal eetlepels gekookte, pittige pasta …
Ontdek meer thuiskringlooptips!
Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken
Meer restjesrecepten ontdekken?
Ontdek hier meer restjesrecepten uit onze 2 kookboeken