Restjesrecept: kruidige dipsaus

Kruidige dipsaus Vlaco

Geniet extra van het weekend, met onze heerlijke KRUIDIGE DIPSAUS!

 

Ingrediënten

  • verse kruiden: peterselie, bieslook, dragon …
  • 2 eetlepels kruidenkaas
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Snijd de kruiden fijn.
  • Meng alle ingrediënten onder elkaar.
  • Deze saus is heerlijk bij viskoekjes, broodballetjes, (zelfgemaakte) toastjes of hartige broodpudding.

Tips en variatie

  • In een zelfbereide saus kun je je fantasie laten spreken én restjes verwerken.
  • Voor een groene saus meng je wat spinazie onder de sausbasis, een oranje saus krijg je met een restje wortelpuree.
  • Vervang in de dipsaus de kruiden door flink wat honing, kaneel en basilicum. Smaakt heerlijk bij rauwe witte kool.

 

Ontdek meer thuiskringlooptips! 

Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken

 

Meer restjesrecepten ontdekken? 

Ontdek hier meer restjesrecepten uit onze 2 kookboeken.