Restjesrecept: pittige biermarinade

Restjesrecept pittige biermarinade
Foto Heikki Verdurme

BEGIN MAAR AL TE LIKKEBAARDEN! met deze pittge biermarinade

Gedaan met sausjes kopen voor de barbecue! Met een overschot van bier en een blik op de voorraadkast, maak je zelf deze heerlijke marinade.

 

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml bier
  • 50 ml sojasaus
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 koffielepel tabasco
  • 1 koffielepel mosterd
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • 1 koffielepel peper
  • 1 koffielepel zout

Bereiding

  • Pel en pers de knoflook.
  • Meng met de overige ingrediënten van de marinade.
  • Smeer het vlees minstens een half uur op voorhand met de marinade in.

Tips en variatie

  • Ideaal bij varkensvlees of bij gevogelte, maar deze marinade kan zeker ook scoren bij al het andere lekkers op de barbecue.
  • Verwerk je graag barbecuekruiden, Provençaalse kruiden of nog pittiger kruiden (bijv. chili of peper) dan is dat zeker mogelijk.
  • Je kunt ook wat room of mayonaise toevoegen om erg pikante saus wat af te zwakken.

 

Ontdek meer thuiskringlooptips! 

Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken

 

Meer restjesrecepten ontdekken? 

Ontdek hier meer restjesrecepten uit onze 2 kookboeken.