Restjesrecept: slingergroentenquiche

Restjesrecept slingergroentenquiche
Foto Heikki Verdurme

I MUST QUICHE YOU QUICK! Want 'k vind je gewoon lekker!

Bleven er nog wat groenten achter in de moestuin? Of zien de groenten in je groentelade er niet meer zo fris uit? Veel heb je niet nodig om een hartige quiche te maken!

 

Ingrediënten

  • 1 rol taartdeeg
  • 150 g mascarpone
  • 4 eieren
  • 150 g geraspte kaas
  • 2 eetlepels verse kruiden
  • een restje van een bouillonblokje
  • 300 g gekookte groenten
  • 100 g vlees of visrestjes in stukjes

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200°C
  • Laat het voorgerolde deeg in een bakvorm 10 minuten droogbakken op 200°C
  • Haal het deeg uit de oven en schep de groenten en het vlees er in
  • Meng de rest van de ingrediënten en giet dit beslag over de groenten tot ongeveer een halve centimeter van de deegrand.
  • Bak de quiche 35 minuten op 160°C.
  • Serveer warm of koud.

Tips en variatie

  • Durf variëren met ingrediënten!
  • Natte groenten zoals tomaten, leg je best op de vulling.

 

Ontdek meer thuiskringlooptips! 

Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken