Restjesrecept: wortel-sinaasappelsoep

Restjesrecept Wortel-sinaasappelsoep
Foto Heikki Verdurme

Heb je wortelen in de koelkast die dringend op moeten? Maar ben je nu wel klaar met
stamppot en wil je eens iets maken waarbij je de lente al proeft en een weekendgevoel krijgt?
Probeer dan deze soep op basis van fruitsap- en groenteoverschot.

 

Ingrediënten

  • 1 gesnipperde ui
  • 500 g wortels, geschild en in schijfjes
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 koffielepel komijnzaad
  • ½ cm verse gemberwortel
  • 250 ml sinaasappelsap liter kippen- of groentebouillon
  • 100 à 150 ml kokosmelk
  • verse koriander
  • olie

Bereiding

  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui.
  • Voeg wortel, knoflook, komijn en gember toe en laat even bakken.
  • Blus met sinaasappelsap en bouillon en breng aan de kook.
  • Laat de soep ongeveer 20 minuten op zacht vuur pruttelen.
  • Voeg kokosmelk toe en warm nog 1 à 2 minuten op.
  • Maak de soep fijn met de staafmixer en breng op smaak.
  • Doe de soep in een kom en verdeel er fijngesnipperde verse koriander over.

Tips en variatie

  • Vervang de worteltjes gerust door selderij, pastinaak of peterselie.
  • En de uien vervangen door sjalot of prei is zeker ook mogelijk.
  • Nog lekkerder wordt het als je zoete aardappel gebruikt in plaats van wortels, maar dan zonder kokos.
  • Appelsap in plaats van sinaasappelsap? Ook dat smaakt heerlijk.

 

Ontdek meer thuiskringlooptips! 

Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken

 

Meer restjesrecepten ontdekken? 

Ontdek hier meer restjesrecepten uit onze 2 kookboeken.