Starten met thuiscomposteren? Altijd een goed idee!

Starten met thuiscomposteren

Wil je geld besparen door je afval te verminderen? Kan je een goede bodemverbeteraar gebruiken? Dan is thuiscomposteren iets voor jou. Er is altijd een systeem dat optimaal is voor jouw tuin. In een kleinere tuin is een compostvat ideaal. Heb je een grotere tuin, dan kies je beter voor verschillende compostbakken. Geïnteresseerd? Neem dan even een kijkje op de website van je gemeente en/of intercommunale. Vaak kan je er het gewenste thuiscomposteersysteem aan een zacht prijsje aankopen.

Je hebt compostvat of -bak in handen. Hoe pak je dat nu precies aan, dat thuiscomposteren?  

Ontdek de 6 basisprincipes van thuiscomposteren in een compostvat hier. Wil je starten met thuiscomposteren in compostbakken? Dan lees je hier hoe je dat aanpakt. Heb je geen tuin, maar wil je wel aan de slag met thuiscomposteren? Dan is een wormenbak misschien wel iets voor jou. Lees hier meer.

Welke restjes kan je thuiscomposteren … én welke niet?

Thuiscomposteren is helemaal niet moeilijk, maar er zijn wel een paar gouden spelregels. Zo kan je perfect resten en schillen van aardappelen, alle groenten, fruit en noten, theeblaadjes en -mengeling, koffiedik en -filters én resten uit de sier- en moestuin thuiscomposteren. Resten van vlees, vis, botten en graten, brood, gebak, rijst, pasta, frieten, chips, snoep, gekookte groenten, koffiepads en theezakjes, kaas, boter, olie, vet en sauzen, timmerhout en uitwerpselen van katten en honden etc.,  composteer je niet thuis. 

Twijfel je eraan of je een bepaald restje in je thuiscomposteersysteem kwijt kan? Zoek het dan even op in de online thuiscomposteerwijzer van Vlaco en op minder dan een halve seconde weet je wat te doen!

Meer weten over thuiscomposteren? 

>> Ontdek hier alles over thuiscomposteren